Milyen színű a satupad az író műhelyében?

2015-06-07
701 olvasó

A Regénytár megalakulása óta az újat, az érdekeset és a formabontót keresi az irodalom és az igényes szórakoztatás határmezsgyéjén, hol az egyik, hol a másik területre gyalogolva be olyan mélységbe, hogy az már bőven megfelel egy határsértésnek. Kalandozásaink közben sosem zárkóztunk el azok elől a szerzők elől, akik megkerestek bennünket az írásaikkal, bár azt azért nem rejtettük véka alá, hogy a könnyed, szatirikus hangvétel számunkra mindennél fontosabb. Emiatt csak rintkán válalkoztunk olyan közlésekre, amelyek markás módon eltérnek eddigi irányvonalunktól. Ezeket a bizalom jelének szántuk, remélve, hogy azok az ifjú, vagy nem annyira ifjú szerzők, akik annyira különlegesnek találják ezt az oldalt, hogy szívesen közreműködnének is rajta, előbb-utóbb ráhangolódnak majd a Regénytárra, és ha nem is mindenki, de néhányuk nemcsak szerzőnkké, hanem munkatársunkká is válik. Rendszeres olvasóink igazolhatják, hogy ez a kísérletezés sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A közös regényeinket leszámítva, ahol köztudottan álnéven lehet dolgozni (és nem is szépirodalmi szövegekkel) spontán jelentkező kispróza és jegyzetíróink gyorsan elfogytak, többségük úgy, hogy a velük folytatott közös munka csak egy-két írás publikálásáig tartott.

De ez nem veszi el a kedvünket attól, hogy újból és újból megpróbálkozzunk. Ezúttal három írót mutatunk be egy-egy kisprózával, de az eddigi gyakorlattól eltérően a döntést ezúttal olvasóinkra bízzunk. Az új Regénytáron adott a kommentírás lehetősége, és a facebookos tartalommegosztás. Úgy véljük, a despotikus döntéshozatal leghalványabb gyanúját is szertefoszlatjuk azzal, ha a három kispróza szerzőjének értékmérőjét az olvasók által írt kommenteknek és/vagy a facebookos megosztásuknak rendeljük alá. Magyarán: aki ezeken az interaktív csatornákon a legtöbb visszajelzést kapja, újabb bemutatkozási lehetőséget, lehetőségeket kap majd tőlünk. Ha az írások iránt az olvasók nem mutatnak semmilyen érdeklődést, úgy vesszük, hogy ez is csak egy kísérletünk volt a sok közül.

Az írásokat MŰHELY rovatunkban olvashatják.

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL