MŰSORÚJSÁG

2022. január-február
2022-02-07
474 olvasó

Apropó, sör!

Február 27., vasárnap 19 óra

 

Vendég: Vásárhelyi István, sörszakértő, blogger
Szerkesztő-műsorvezető: Kerékgyártó György
Rendező: Majoros Sándor

 

Sörforradalom zajlik Magyarországon is. Az úgynevezett új hullámos vagy kézműves sörök már mindenütt szembe jönnek velünk: boltban, kocsmában, étteremben. De hogyan válasszunk? Mi az, hogy sörgasztronómia? Miért jobb kézműves sört inni, mint nagyüzemit? Vásárhelyi István segít eligazodni, aki a Sörbúvár című blog szerzője, sörszakértő, sörös események szervezője, versenyek zsűritagja.

 

Megnézhető itt.
Sörbúvár

 

Apropó, Csehország!

Február 13., vasárnap 19 óra

 

Vendég: Haklik Norbert, író
Szerkesztő-műsorvezető: Kerékgyártó György
Rendező: Majoros Sándor

 

Haklik Norbert, amint nekünk elárulta, sokat költözött életében, de már bő egy évtizede él Brnóban, amely valójában nem is Cseh-, hanem Morvaország főváros, de a beszélgetésben majd Norbert segít nekünk megérteni, hogy mi a különbség. A Mennybemeneteli Iroda és más történetek, a Big Székely Só és a Tom Hanks a vizek felett szerzője nagy mesélő hírében áll – most választott városáról, sörökről, cseh és morva ételekről, történelemről, a Monarchiáról és Közép-Európáról mesél nekünk, no meg egy picit új kötetéről, a Mona Lisa elrablásáról.

 

Megnézhető itt.

 

Apropó, női cipő!

Január 30., vasárnap 19 óra

 

Vendég: Urmai Gabriella, író
Szerkesztő-műsorvezető: Kerékgyártó György
Rendező: Majoros Sándor

 

Urmai Gabriella, a Kilépőkártya és a Jelena lányai szerzőjének írásaiban fontos szerepet kap a nőiség, annak megélése, illetve a férfi-nő kapcsolatok pontos ábrázolása. Nekünk elárulta, hogy cipőfetisiszta is, ezért a beszélgetésben – noha irodalomról is szó lesz – főleg arról faggatjuk, mit jelent a cipő egy nő számára, és mit jelent a női cipő mint ikon.

 

Megnézhető itt.

 

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL