Bágyadt öszvérhajcsárok darvadoznak Metemában, miután leadták szavazatukat az általuk favorizált nívódíj-jelöltünkre.

Örömujjongás Afrikából

2020-12-16
749 olvasó

A 2020-as Regénytár Nívódíj világszavazásának következő kontinentális helyszíne Afrika, ahol az etiópiai Metemába vártuk honlapunk rajongóit. Felhívásunkra a kontinens szívéből és más belső szerveiből ide özönlött a nép, hogy leadhassa szavazatát a három jelölt valamelyikére. Természetesen a járványhelyzet itt is átírta a forgatókönyvet, így a tervezett kecskefesztivál és a teveugrató verseny elmaradt, de a voksolást ez nem befolyásolta érdemben. A szavazatok összegzése után kiderült, hogy Afrika Mányoki Endrét szeretné megkoronázni, már ami a nívódíjunk virtuális koronáját illeti, bár az sem kizárt hogy egyesek valódi istencsászárt látnak benne.

 

 

A helyszínről Mbene Bobo, az etióp-magyar nyelvi kapcsolatok avatott szakértője tudósított:

 

„Metema határváros, így nem mondhatjuk, hogy csekély az átmenő forgalma, ám ez a szavazás miatt meg is hatványozódott. Óvatos becslések szerint több tucat Regénytár rajongó vert itt ideiglenes tábort és tamtamot, hogy aztán a szavazatát beledobhassa abba a nagy rézüstbe, amelyet régebben kanibál rituálékon használtak, de most voksgyűjtővé lépett elő. A végeredmény szerint Mányoki Endre munkássága áthatja szinte egész Afrikát, és ez nem meglepetés. Sokan a Facebookon posztolt sorozata miatt is imádják, mert ezekben nyuggerként ábrázolja magát, holott valójában istencsászár. A Regénytár Nívódíj közelébe viszont azok a fotóesszéi sodorták, amelyek láttán az eritreai birkapásztorok éppen úgy elaléltak, ahogy a dél-afrikai szövetfoltozók, hogy a kameruni kőfaragókról ne is beszéljünk. Sikere reményt és örömet telepít a Fekete Kontinesre, ami nem is annyira fekete, mint amennyire rőtvörös vagy barna, de ez most marginális. A lényeg az, hogy az itteniek Mányoki Endrét támogatják, és reménykednek a végső győzelmében.”

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL