Regénytár Nívódíj 2015: Ausztrália döntött

2015-11-28
529 olvasó

Hosszú és fárasztó utazást követően, de hál’ istennek épségben megérkezett szerkesztőségünkbe Tim, a dingószemű ausztrál postagalamb, büszkén viselve begyén az Alice Springsben rákötözött üzenetet, amelyből SALÁNKI ANIKÓ immár világhírnévvel övezett neve bontakozott elő! Mindez azt jelenti, hogy a Regénytár Nívódíj 2015 titulust kedves szerzőnk, Salánki Anikó mondhatja magáénak! Igaz, hogy a hivatalos eredményhirdetésre még várni kell egy vagy két napot, mert ha kiderül, hogy valamelyik galambot út közben megmanipulálták, a verseny tisztaságáért aggódó jogi szervezetek óvszert – oh, pardon: óvást! – nyújthatnak be.

Reméljük, erre nem kerül sor, és holnap már együtt kortyolhatjuk a virtuális pezsgőt Salánki Anikóval, akiről a szerkesztőségünkben végzett rövid ankét után elmondhatjuk, hogy abszolút megérdemelten lett 2015 bajnoka (aki nem értett egyet ezzel, azt befenyítettük, hogy kap tőlünk an’ két pofont, hogy belezöldül, ezért inkább egyetértett). A szavazás hátteréről ezúttal nem kisebb személyiséget, mint a Regénytár ausztráliai fiókintézetének elnökét, Mr. Chopak Murphyt faggattuk, és bizony jól tettük, mert végig ott rostokolt Alice Springsben, és teljes fizikai valóságában élte meg azt a drámát, ami nívódíjunk elektori szavazása körül kibontakozott.

„Ami a szavazást illeti, elmondhatom, hogy a dolog nem várt izgalmakat kavart amúgy sem pezsgésmentes életünkben” – nyilatkozta Mr. Chopak Murphy. „A hétéves bak kenguruk már hetekkel ezelőtt vadul rángatták az istrángot, aminek alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a nívódíjas ügy nem lesz egy könnyű menet. Nem is volt: Salánki Anikó és Bányai Tamás sokáig fej-fej mellett haladtak, és egészen az utolsó pillanatig döntetlen volt közöttük az állás, amikor a Regénytár-kedvelő Ausztrál Őslakosok Szövetségének összesített szavazata megérkezett. Ez bizonyult döntőnek, mert az ő köreikben Salánki Anikó egyértelműen szupersztárnak mondható. Külön kérték, hogy tolmácsoljam az óhajtásukat, amely szerint üdvös lenne, ha a Regénytár záros határidőn belül megjelentetne egy letölthető Salánki Anikó novellagyűjteményt. Reméljük, ez az kívánság jogos követelésként épül majd be a Majoros-kompánia jövő évi terveibe.”

Természetesen Salánki Anikót is megpróbáltuk utolérni, hogy azon melegében megtudakoljuk, mihez kezd majd a 10 000 forintos álomjutalommal, de úgy hírlik, éppen a Bahamákon piheni ki az egész éves alkotómunka fáradalmait, ezért a vele készített interjút későbbre halasztottuk.

Mai fotónk az Alice Springsben lefolytatott elektori szavazás küldötteiről készült, akik a sajtó agresszív kíváncsiskodását kivédendő, kengurunak álcázták magukat. A képen balról a harmadik Mr. Chopak Murphy.

chopak

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL