Regénytár Nívódíj 2015: bemutatjuk jelöltjeinket

2015-11-20
541 olvasó

Mint közismert, november 23-tól egy héten keresztül zajlik majd nívódíjunk világszavazása, amelynek végén kiderül, hogy a négy kandidátus közül ki kapja meg ezt a párját ritkítóan különleges elismerést, amelyhez ezúttal először az emberiség írott történelme során 10 000 forint pénzjutalom is társul.

Korábban publikált híreink között a szemfüles olvasók már fölfedezhették azt az infót, hogy idén Bányai Tamás, Monczai Attila, Salánki Anikó és Töprei Andor neve került be a kalapba. A Regénytár kontinentális képviseletei irodáiban rájuk lehet majd voksolniuk azoknak a szakembereknek és bátor laikusoknak, akik nem rettennek vissza az ezzel járó nyűgöktől. Az összesített szavazatok ezt követően a modern világ legbiztonságosabb hírvivő módszerével, postagalambok útján, elektori voksként jutnak el a Regénytár budapesti központjába.

2015-ös jelöltjeink betűrendben:

BÁNYAI TAMÁS

banyai_tamas

A Regénytár olvasói jól ismerik Bányai Tamás nevét. Nem csak azért mert számos irodalmi díjat mondhat magáénak, hanem mert sikereinek sorozatát egy regénytáras novellapályázat megnyerése nyitotta meg. Jegyzetei, novellái olyan különleges többlettartalmat hordoznak, amelyre csak irodalmunk színe-java képes. Nem mellékesen: Bányai Tamás egyszer már megkapta honlapunk nívódíját, és ha hinni lehet a kontinenseken át terjedő pletykáknak, most is az esélyesek között tartják őt nyilván.

 

MONCZAI ATTILA

monczai_attila

Monczai Attila nem az irodalom terén jeleskedik, de nélküle nem újulhatott volna meg ilyen szépen a Regénytár. Ő volt az, aki a programozás szélárnyékából az átalakulást levezényelte, és aktív szerepet vállalt a régi-regénytár tartalmainak megőrzésében. Elszánt és kompromisszumot nem ismerő szakember, akire mindig lehet számítani, és nem csak itt, hanem az Irodalmi Életben is.

 

SALÁNKI ANIKÓ

salanki_aniko

Salánki Anikó nevét a Regénytár 2014-es jubileumi novellapályázatának megnyerése után ismerte meg a honi irodalom. Azóta sikert sikerre halmoz különleges hangulatú, szociográfiai érzékenységű, mívesen kidolgozott kisprózáival. Fő erőssége a jellem- és helyzetábrázolás és az atmoszférateremtés, ami így együtt, olvasásra késztető prózát eredményez. Honlapunk látogatói rendszeresen találkozhatnak írásaival a Regénytár és az Irodalmi Élet (szatirikus testvérmagazinunk) rovataiban.

 

TÖPREI ANDOR

toprei_andor

Töprei Andor (a nevét korábban tévesen Törpeinek írtuk, amiért ezúton kérünk tőle elnézést) külföldről, netes távszerkesztőként segíti a munkánkat. Lapügyeletet tart, válaszol az olvasói levelekre, gyomlálgatja a szövegek vadhajtásait, egyszóval egyengeti honlapunk útját. Nélküle nemcsak nehéz, már-már elviselhetetlen lenne a ránk nehezedő teher. Jelölése merész húzás a szerkesztőség részéről, hiszen senki sem tud a létezéséről, de Andor munkája nélkül a Regénytár sokkal ritkábban frissülne, mint ahogy azt megszokhatták, ezért úgy véljük, ő is érdemes lehet a díjra.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL