Regénytár Nívódíj: a kör Vlagyivosztokban zárult

2016-11-21
805 olvasó
Ma hajnalban, a Nyikita névre hallgató, szovjet ősöktől származó galambhírnök kitartó repülésének köszönve megkaptuk az utolsó kontinentális nívódíj-szavazatunkat. 2016-ban az ázsiai rajongói voksokat Vlagyivosztokba vártuk, ahol a zord időjárási viszonyok ellenére is nagy számú érdeklődő sereglett egybe. Olyanok is akadtak közöttük, akik a nagy sietségben – hogy még urnazárás előtt odaérjenek –, minden fölösleges holmit ledobálva rohantak árkon-bokron át (képünkön) csak hogy leszavazhassanak a favoritjukra. Az ázsiai szavazat megérkezése előtt tökéletes patthelyzet alakult ki – mind a három jelöltünk egyformán két szavazatot kapott –, így a tét óriási volt. Nem csoda, hogy a világsajtó és a netes média élénk érdeklődéssel követte az eseményt, amely a nyerspróza világpiaci árának emelkedésén is megmutatkozott. Neves irodalmárok fárasztó tévéműsorokban latolgatták az esélyeket, sokszor a tettlegességtől sem riadva vissza, de abban mindenki egyetértett, hogy a győztes csak az lehet, aki irodalmi munkásságán túlmenőleg, nagyobb fokú Ázsia-szeretet mutat ki magából a riválisainál. A Regénytárat Vlagyivosztokból Fjodor Dimitrijevics Pluvacskin, a helyi egyetem irodalomfizikai tanszékének kazánfűtője tudósította:

„A napokban piszkosul hideg volt Vlagyivosztokban, ami tán a tél korai beköszöntére vezethető vissza. Fogyott is a vodka bőven, de a kereskedők szerencsére elég tartalékot halmoztak föl a várható roham leküzdésére, amelyet az Ázsia különféle régióiból idetóduló Regénytár-hívek számlájára róttunk. És amit vártunk, az be is következett, mert soha nem látott tumultus alakult ki a direkt erre a célra létrehozott, viccesen Regénytár Gulágnak nevezett jurtatábor környékén. Hajnaltól napestig tartott a szavazás, és néhányan szó szerint az utolsó pillanatban estek be, hogy teljesítsék az irodalomértő emberiség iránti kötelességüket. Az eredmény, mármint, hogy Kerékgyártó György lett a győztes, azért nem meglepő, mert Ázsia élénk figyelemmel követi a honlap Migránsregény néven futó briliáns vállalkozását, amelyről a Showden-botrány óta mindenki tudja, hogy Kerékgyártó, azaz George F. Wheeler nevéhez köthető. Mivel szinte az egész Afganisztán, valamint Pakisztán, Banglades és Irak durván 9/10-ed része Európába kíván vándorolni, nagyon fontos számukra, hogy az európaiak tiszta képet kapjanak az ún. migráns-jelenségről. Ehhez nyújt hathatós segítséget a Kerékgyártó nevéhez köthető vállalkozás, nekünk, őshonos oroszoknak pedig az is fontos, hogy leleplezi a Biblia körüli sunyi mesterkedéseket, amelyekről a KGB által már a szovjet idők óta szerteágazó ismeretekkel rendelkezünk. Reméljük, Kerékgyártó György elkövetkező munkáit és írói kiteljesedését föl fogja turbózni ez az elismerés, amelyhez szeretettel és egy nagy vizespohár fokhagymás vodkával gratulálunk! Zdrasztvujtye!”

A 2016-os Regénytár Nívódíj kontinentális szavazásának végeredményét itt tanulmányozhatják, ha pedig rákattintanak a képre, az ábra nagyobb méretben is előugrik:

nivodij_2016_7

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

4 Comments

  1. Gratulálok! (Biztos voltam a győzelmében, ezért nagy összegű fogadással – 100, esetenként 110 réti tallér feltevésével – enyhítettem az anyagiak feletti esetleg felmerülő bánkódásomat.) A megosztott ezüst is szépen csillog!

  2. A nyertesnek gratulálok a díjhoz, a szerkesztőnek meg a izgalmas riporthoz!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL