Regénytár Nívódíj: Afrika hangja messzire száll

2016-11-18
615 olvasó
Ma hajnalban újabb állomáshelyről, a mesebeli Afrikát képviselő Marrákes városából kaptunk kontinentális nívódíj-szavazatot. A helyszín egzotikussága és nyughatatlan légköre miatt nagy várakozás előzte meg az eredményt, ami a kora reggeli tőzsdehíreket böngészgetve mindenki számára azonnal bizonyítottá válik. Marrákesben az Afrikai legeldugottabb részéből érkező Regénytár-rajongók fesztiváloztak (képünkön), és tettek tanúbizonyságot affelől, hogy a minőségi irodalom iránt a fekete kontinensen is elementáris igény mutatkozik. Az összesített eredményt meghozó, Ibárhim névre hallgató galambküldönc helyszíni tudósítónk, Mohamed ibn Ibráhim Attár eseménykommentárját is közvetítette:

„Mi, itt a mesebeli Afrikában élénk figyelemmel követjük a Regénytáron zajló eseményeket, és örömmel látjuk, hogy Migránsregény néven futó vállalkozásukban nem az Európában elterjedt, sztereoíp módon viszonyulnak a migránsokhoz. Ez a folytatásos regény teljesen reálisan kezeli a menekülttémát és inkább az európaiakat figurázza ki. Emiatt örök hálával tartozunk Kerékgyártó Györgynek, vagyis George F. Wheelernek, aki oroszlánvadász részt vállal ebben a kezdeményezésben. Afrika már csupán ezért is, szinte egy emberként sorakozik fel mögötte, és kívánja, hogy Allah növessze hosszúra a szakállát!”

A szavazás jelenlegi állása itt tekinthető meg (a képre kattintva a látvány egész monitort betöltővé válik):

nivodij_2016_4

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL