Regénytár Nívódíj: megszólal a mesebeli Afrika

2017-12-12
684 olvasó

Mbebe, a magasan szálló csőrös küldönc mára virradóra meghozta az afrikai kontinentális elektori szavazatot, amelyet most örömmel teszünk közzé. Miután sikeresen elstartolt, Mbebe még készített egy negatív szelfit az alatta lármázó Regénytár-rajongókról (képünkön), akik Afrika szertéből érkeztek a kies szépségű Fokvárosba.

A szavazás során az Afrikára jellemző megosztottság volt jellemző, mert ugye, maga a kontinens is több országból áll, és mi is három jelöltet kínáltunk választásra. A voksok összeszámlálásakor aztán bebizonyosodott, hogy a Fekete Kontinens egyértelműen rajong Furján Rita novellisztikájáért. Erről kiküldött munkatársunk, dr. Gót Rezső nemzetközi szaliczilszakértő a következőket nyilatkozta:

Afrika déli részén ilyenkor van nyár, ami magával vonja azt, hogy a Jézuska gatyában hozza a karácsonyfát. De mindez most mellékes, mert hiszen nekünk az a tisztünk, hogy Furján Ritát ünnepeljük, ország és világ előtt. Nagyon megérdemeltnek tartjuk, hogy azt a sokéves szervező- és háttérmunkát, amit a régi Regénytár fennmaradásában kifejtett, újabban novellák és jegyzetek írásával is meg-megkoronázgatja. Szerintünk, és most egész Afrika nevében beszélek, személyében a legjobb helyre ment ez az elektori szavazat, ha egyáltalán célba ért, és Mbenét, a postagalambot nem szedték le valahol egy föld-levegő rakétával.

Ez volt dr. Gót Rezső helyzetértékelése, ami után tudósítónk kiment a fokvárosi tejpiacra szaliczilt árulni, így talán nem is tudja, hogy Mbebe, szerencsésen célba ért, legalábbis Buda Vízivárosig nem szedték le a föld-levegő rakéták, onnét pedig már a lendület is behozta.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL