Regénytár Nívódíj: megvan a nyertesünk!

2017-12-18
1.5K olvasó

Mára virradóra hosszas légi utazást követően megérkezett köreinkbe az antartkiszi Penguin’s Heaven kutatóbázisról az utolsó, kontinentális elektori szavazat is, amely megszüntette az eddigi patthelyzetet és kijelölte a Regénytár Nívódíj 2017-es győztesét. A papírcetlit csőrében tartó kicsiny postagalamb hihetetlen kalandok után fogott talajt budapesti szerkesztőségünkben, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy úgy összefagyott, hogy szinte koppant a parkettán. De a küldetését teljesítette, és most már ország-világ előtt hírül adhatjuk, hogy idei győztesünk a kiváló tehetségű Furján Rita, akit nagy szeretettel köszöntünk díjazottaink klubjában.

Rita már legalább másfél évtizede lelkes támogatója és szerzője honlapunknak, a régi regénytáron például oroszlán(fóka) része volt a közös regények sikerében. Több nagy ívű regényeposz fűződik a nevéhez – pl. a Jóska, és a Romtemplom harangja –, de az utóbbi időben nagy örömünkre novellákkal is jelentkezik, amelyek közül kettőt minőség-védjeggyel jelölt meg a Regénytár szakmai zsűrije. Az antarktiszi kutatóbázison főként a Rugó című írására buktak rá a szinte kizárólag hölgyekből álló kutatók, mert szerintük ez az írás azt példázza, hogy a nők sem teljesen analfabéták a műszaki témákban, sőt, előfordul hogy ők húzzák ki a férfiakat a csávából.

Képi illusztrációnk a Penguin’s Heaven-i népviseletbe öltözött helyi őslakosokat ábrázolja, ahogy éppen Furján Rita sikerének örvendeznek. Mi is szeretettel gratulálunk neki.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

18 Comments

 1. Ritám!
  Ismét gazdagabb lettem általad, hogy személyiségednek egy számomra új, kteatív szegmensét ismerhettem meg, ami üde élmény, másrészt idevezetett ebbe a közösségbe, ahol lelkes befogadóként friss élményekkel találkozhatok.
  Köszönöm! ???

 2. Gratulálok Rita! Büszkék vagyunk Rád, mi Komáromiak is! Puszillak

  • Gratulálok Rita! Büszkék vagyunk Rád, mi Komáromiak is! Puszillak

   • Kedves Kati, ennek nagyon örülök. Egy kicsit mindig is komáromi maradok 🙂

 3. G.Gabi

  Gratulàlok Rita Nagyon örvendek a sikerednek 🙂 A rugòt olvastam. Szenzàciòs ìràs. Hatalmas ölelès.Talàn 1x szemèlyesen is….

  • Köszönöm, Gabi – olvasd el a többit is, a többiekét is! 🙂
   Azt az ölelést megejtjük, ha a sarkköri jégtömbök állják is utunkat! 🙂 😀
   Puszillak 🙂

 4. Drága Ritám!

  SZÍVBŐL GRATULÁLOK A DÍJHOZ!

  Felcsigáztad érdeklődésemet , rögvest utána is nézek, mivel a REGÉNYTÁR-ról most hallok először. Te ismersz annyira, hogy én az örökös „alulinformált” valójában kíváncsi természetű vagyok.

  BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK: K. Mari

  • Drága Marcsika, köszönöm! 🙂
   Örülök, hogy segíthettem felfedezni valami újat, valami jót. Kellemes, hasznos és szórakoztató időtöltést kívánok, valamint Kellemes, békés karácsonyt, boldog új esztendőt! 🙂
   Puszi 🙂

 5. Szia!

  Eljutott a hír hozzánk is a Csatiba! Nagyon büszkék vagyunk, sok puszi a gratuláció mellé!
  Marika

  • Kedves Marika, gyorsak ezek a hírvivő madárkák. 🙂
   Köszönöm a gratulációt, a puszikat egyszer csak személyesen is bezsebelem. 🙂

   • Ági, aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm! 🙂 <3
    Gyere máskor is, mert ezt valóban egy szuper hely! 🙂

 6. Ez a legkülönlegesebb díj, ami létezik. Nem értékeli túl önmagát, de tele van szeretettel és figyelemmel. Mindenki, aki megkapta vagy megkapja egy olyan közösség részévé válik, amely azt hirdeti: az irodalom nemcsak az alkotás, hanem a barátság terepe is. Gratulálok minden régebbi és a mostani díjazottnak!

  • Valóban! A közös munkák némelyike sokkal inkább a barátság, mint az író(k) szüleményei.
   A Regénytár olyan közösség, ahova szeretettel, büszkeséggel tartozik az ember. 🙂

 7. Köszönöm a fókáknak, az eszkimók(ák)nak, a kenguruknak, Fokváros valamennyi lakójának, és főként Mestinek, azaz Majoros Sándornak. Büszkévé tesz, hogy olyan írók mellett ítéltetett idén nekem ez a neves díj, mint Salánki Anikó, és Kerékgyártó Gyuri, akik az előző évek díjazottjai voltak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL