Regénytár Nívódíj: most is Roswell nyitja a sort

2018-12-10
651 olvasó

Ismét eltelt egy év, és máris itt van a Regénytár Nívódíj világszavazása, ami a maga hagyományaival és jellegzetességeivel a csúcsok csúcsát képezi az év végi díjak és jutalmazások kiismerhetetlen vonulatában. Hűséges követőink már megszokhatták, hogy a kontinentális elektori szavazatok kiinduló pontja mindig Roswell, ahol egyebek mellett néhány nem evilági ereklyét is őriznek. Keresve sem lehetne jobb starthelyet találni egy ilyen fontos eseménynek, mint amilyen ez a díjszavazás, ezért ide vártuk a Regénytár észak-amerikai rajongóinak áradatát, különös tekintettel a három díjjelölt – Eblegor von Trottle, Kerékgyártó György és Tóth Cakan – műveinek kedvelőire. Nos, nem kellett csalódnunk, mert idén is rengetegen tisztelték meg a helyszínt és az ufókocsmák mellékhelyiségeit, miután kellően betankoltak ufómárkás enni- és innivalókból. Ezt cselekedte kiküldött tudósítónk, dr. Subics Fedomér is, aki zsurnalisztikai feladatok mellett az Amerikai Misztikus Irodalmi Szövetség székházának karbantartói teendőit is ellátja. Dr Subics ma hajnalban a következőkről számolt be:

„Mára virradóra többszöri halasztás után végre kilőttük a sztratoszférába Pufit, a hetyke galamblegényt, aki most először ejtőernyővel fog leereszkedni Budapestben, csőrében a vízhatlanított mini tubussal, amelyben az észak-amerikai szavazók összesített jelöltének neve szerepel. Nem titok, hogy Bányai Tamás halála után kontinensünk rendszeresen Kerékgyártó György mellett teszi le a voksát, és ez idén sem volt másként. A vélekedések szerint Kerékgyártó prózája teljes egészében megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek bolygónk határait szétfeszítve a végtelenség felé törekednek. Nemrégiben egy Kerékgyártó novellát rövidhullámon ki is lőttünk az Alfa Centauri felé, de mindmáig nem kaptunk viszontválaszt. Addig, amíg ez be nem következik, megyek és megiszok egy sört a Méla Ufonautához címzett vendégfogadóban (képünkön). Egészségünkre!

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL