Regénytár-nívódíj: nyerteshirdetés november 29-én

2015-10-13
555 olvasó

Mivel a volt Jugoszlávia a maga látványosan emlékezetes széthullásával – mint valami ősrobbanás – közvetlen hatást gyakorolt a Regénytár létrejöttére, szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a Regénytár nívódíj nyertesét ezentúl november 29-én, az AVNOJ második ülésének napján hozza a világsajtó tudomására.

A nívódíj idén először 5000 forint pénzjutalomból és oklevélből tevődik össze, viszont nem lesz benne a szokásos Regénytár Tinto vörösbor, mert ültetvényünkön gyönge volt a szőlőtermés, ami pedig megtermett, azt megették a darazsak.

Mindez természetesen nem befolyásolja a díj értékét, amelyet a jövőben honlapunk látogatottsági statisztikáitól teszünk függővé. A Nobel-díjat finanszírozó alapítványhoz hasonlóan ez lesz az a kamat, amelynek változásai közvetlenül befolyásolják a pénzjutalom nagyságát. Extrém csekély látogatosság esetén például a díj pénzbeli része is extrém csekély lesz, iszonyatos nagy érdeklődés esetén pedig – mondjuk, ha a Föld mint a hétmilliárd lakója tiszteletét teszi nálunk – a díj pénzértéke még a Nobel-díjét is felülmúlhatja.

Ezért aki ambíciót érez magában arra, hogy megszerezze ezt a speciális jutalmat, saját akaratából is befolyást gyakorolhat annak összegére: minél többet kell publikálnia a site-on, és azon kell munkálkodnia, hogy ezeket rengetegen elolvassák. A többi majd megy magától.

Az eddigi Regénytár-díjazottak:

2013 – Bányai Tamás
2014 – Bornemissza Ádám

(A fotón az AVNOJ-ülés emlékháza látható, Jajcében)

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL