Világszavazás: Ázsia sem maradt ki a buliból

2020-01-06
714 olvasó

Viszontagságos röpülés után mára virradóra megérkezett szerkesztőségünk ablakpárkányára Ürgü, a fiatal vándorsólyom, aki az ázsiai elektori voksot szállította. Buharáról tudni kell, hogy nem téveszthető össze a buherával, bár sokan hajlamosak erre. A mitikus múltú város mindenesetre kiváló gyülekező helye volt a Szibériától Sri Lankáig mindenütt nagy számban létező Regénytár rajongóknak, akik szívesen zarándokoltak el a szavazóhelyre (képünk hátterében, kicsit messzebb látható az a bizonyos sátor). A cetlik összeszámlálása után kiviláglott, hogy Ázsia Paládi Zsolt írásművészetéért van oda, meg vissza. Elektori térnyerése így egyáltalán nem meglepetés, ami tányérnyerés is lehetett volna, ha ő is megjelenik a helyszínen, mert a város piacterén meleg szuszmuszát porcióztak a zarándokoknak, teljesen ingyen. Helyszínre delegált tudósítónk, Kipcsák Mutuj irodalmi archeológus a következő szavakkal számolt be az eseményekről:

„Buhara már hetek óta a Regénytár világszavazás lázában égett. A helyiek szerint ilyen rangos esemény nem volt a város történelmében Timur és csapata híres betörése óta, mikoris a bősz uralkodó mindent porig rombolt. Most ez nem következett be, a szavazás különösebb incidens nélkül múlt el, mindössze egy öszvér rúgta ki az egyik hagymakereskedő műfogsorát. Paládi Zsolt írásművészete ezen a helyen mély gyökeret eresztett, főként a Regénytáron folytatásokban közölt regénye kapcsán, amelyet az ázsiai férfiak egy emberként olvasnak. Imádják őt és a prózáját, így mi sem természetesebb, mint hogy őt ültették fel Ázsia trónjára.” – mondta Kipcsák Mutuj az események hatása alatt állva.

 

Holnap Ausztráliából várunk szárnyas küldöncöt.

 

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL