A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Jelenetpályázat

Az alábbi hírből írt vagy ahhoz kapcsolódó rövid jeleneteket várunk:

 

„Receptre kaphatnának szexet a rászorulók Németországban
A németországi Zöld Párt egyik képviselője állt elő azzal az ötlettel, hogy a hatóságok állhatnák a beteg és rászoruló emberek igénybe vett szexuális szolgáltatásait, írja a Time. Ehhez orvosi igazolást kellene bemutatni a szolgáltatás szükségességéről, és bizonyítani, hogy a beteg nem tudja kifizetni a költségeket.
A prostitúció 2002 óta legális az országban, a mostani elképzelés pedig a Hollandiában már működő rendszeren alapulna. Németországban ugyanis egyre több szexmunkás tűnik fel az idősotthonokban, a szolgáltatásaik pedig jót tesznek a bentlakók egészségének.
Az ötletet ugyanakkor nem fogadták kitörő örömmel. A Szociáldemokrata Párt képviselője, Karl Lauterbach például azt mondta, hogy az országnak nincs szüksége arra, hogy fizesse az idősotthonokba járó prostituáltakat, pláne nem receptre.” (Forrás: index.hu)

A pályázat jeligés. Nevezési díj nincs.

Első díj: 5000 forint,
második díj: 7000 forint,
harmadik díj: 10 000 forint.

A munkákat kizárólag word-formátumban a regenytar@gmail.com e-mail címen fogadjuk. Egy szerző több művel is pályázhat. Minden pályázónak visszaigazoló e-mailt küldünk. Az írások nem lehetnek hosszabbak 5 flekknél (1 flekk = 1800 leütés szóközökkel), az ennél hosszabb műveket nem fogadjuk el. Ha nem érkezik be megfelelő számú és/vagy színvonalú pályamű, a három közül egy vagy két helyezést visszatartunk, és csak első díjazottat hirdetünk.

A közlésre alkalmasnak tartott munkákat folyamatosan közöljük az Irodalmi Élet (www.irodalmielet.hu) és a Regénytár (www.regenytar.hu) honlapokon.

Beküldési határidő: 2017. február 15., éjfél.
Eredményhirdetés: 2017. február 28., a Regénytáron.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More