Minden a talentumról

861 olvasó

1) Mi valójában a talentum?

A talentum a Regénytár saját, virtuális fizetőeszköze. Ebben a pénznemben adjuk a honoráriumot a honlapunkon megjelent írásokért, de pályázataink díjazottjai, valamint nívódíjasaink is kaphatnak talentumot.

2) Hogyan kezeli a Regénytár Bank a talentum-megtakarításokat?

A talentumot a Regénytáron tartjuk nyilván a szerzőink, vagy a regisztrált látogatóink űrlapadatai között. A talentumbirtoklás alapfeltétele tehát a regénytáras regisztráció, amelyet mindenkinek önállóan kell elvégeznie ezen a linken. A regisztráció menete egyszerű és logikus, hasonlatos az egyéb webes felületeken végzett regisztrációhoz. Azt tanácsoljuk, hogy a választott felhasználói névben csak latin betűs karaktereket használjanak, és kerüljék az ékezetes betűket, az írásjeleket (pont, vessző, stb.) meg a szóközöket. A jelszó megadásakor ugyanez a helyzet. Ha a gép túl gyöngének találja a jelszót, hibaüzenetet ad a jelszó mező alatt. Ilyenkor egy nagybetűs karakter és néhány szám beszúrása, hozzáadása segíthet. Ezt a jelszót az első bejelentkezés után mindenki kicserélheti számára egyszerűbbre.

3) Hogyan szerezhetnek talentumot, akik nem szerzői a Regénytárnak?

Természetesen nem csak a szerzők birtokolhatnak talentumot, hanem azok a látogatók is, akik donációval vagy egyéb úton segítik a honlap fennmaradását, fejlődését.

Aki donációval támogatja a honlapunkat, a számlánkra elutalt forint mennyiségének megfelelő talentumot kap szabad felhasználásra. Természetesen valutában is lehet donációt kifejteni, ez esetben az aktuális valutaárfolyamhoz képest másfélszeres szorzóval váltjuk át a befizetett összeget talentumra.

A donáció módjáról ezen a linken tájékozódhatnak.

4) Hogyan és mikor változik a talentum árfolyama?

A talentum-forint árfolyam az infláció függvényében változhat, Jelenleg 1 talentum 1 forintot ér.

5) Hogyan és mikor váltható át a talentum forintra?

Bizonyos speciális esetekben a talentumkeret egy része, vagy teljes egésze forintra válható, és kivehető a Regénytár bankból. Ha ilyen akcióra sor kerül, azt a Bank hírei között jó előre jelezzük. Ilyen eset lehet például a Regénytár Nívódíj esetében (a nyertes a talentum megtakarításából 10 000 forint összeghatárig kivételt kezdeményezhet) vagy bizonyos pályázatok esetében, amikor a nyerteseknek lehetővé tesszük, hogy a megtakarított talentumösszegük egy részét vagy teljes egészét forintosíthassák.

A forintosított talentumot az érintettek bankszámla számára utaljuk el, erről külön, papíralapú elismervényt nem küldünk, de az utalásról küldött e-mail egyben teljesítési igazolásként is szolgál.

6) Hogyan és mire költhető el a talentum?

A talentum fő felhasználási területe jelenleg a honlap Áruháza, ahonnét elektronikus formátumú (pdf, vagy epub) kiadványokat tölthetnek le, ha be vannak jelentkezve és rendelkeznek a letöltéshez elegendő talentummennyiséggel.

Másik felhasználási lehetőség a Regénytáron tulajdoni részt garantáló ún. Regénytár részvény vásárlása, amelynek részleteiről Bankunk értékpapír részlegében tájékozódhatnak.

 

A talentummal kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a regenytar@gmail.com e-mailra küldjék, minden levére válaszolunk.

 

 

Tarhási Edomér

(1955., Budapest) A Bank of Regénytár elnök vezérigazgatója, nemzetközi tekintéllyel bíró virtuális pénzügyi szakember, specialitása a virtuális befektetés és a látens pénzügyi haszon kulturális lecsapódása. Honlapunk saját fizetőeszközének, a talentumnak egyik megálmodója, létrehozója.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

0 Ft