Regénytár résztulajdon

2020-08-18
1.1K olvasó

A Regénytár 2004 óta létezik. A honlap tulajdonosa, fejlesztője és fenntartója Majoros Sándor nemrég a ráfordított munkaórák, a site-on elhelyezett szellemi értékek valamint a több mint másfél évtizedes tradíció együtthatójaként kiszámolta, mennyit ér a Regénytár napi árfolyamon. Úgy kalkulált, hogy havi 100 000 forintos keretösszeget véve alapul, a honlap jelenlegi értéke 100 000 x 12 x10 = 12 000 000 forint.

Ezt az összeget fogjuk részvényesíteni most induló Irodalmi Tőzsdénken. Ha tehát valaki résztulajdont kíván szerezni a Regénytáron, elég, ha megvesz akár csak egy darab 5 000 talentumos részvényt a Bűvös Boltunk erre kialakított részlegében. Egyetlen részvény birtoklása egy szavazatot jelent a tulajdonosának azokon a közös döntést igénylő virtuális összejöveteleken, amelyeken a Regénytárat érintő kérdések kerülnek terítékre.

A szavazatok mennyisége a tulajdoni aránnyal egyenértékűek, aki jelentősebb tulajdoni aránnyal rendelkezik, több szavazata lesz, mint annak, akinek kevesebb a részvénye.

Egy 5000 ft-os részvény tehát egy szavazatot jelent, és mindebből logikusan következik az, hogy ha valaki megszerzi a 2016. augusztus 20-án kibocsátott részvények felét, tehát ha 6 005 000 talentum értékű részvényt mondhat magáénak, a Regénytár birtokosává válik.

Ez azt jelenti, hogy megkapja a domain név feletti rendelkezési jogot és a belépési kódokat.

A Regénytár részvények eladása következtében az eredeti tulajdonos regénytáras befolyása tehát fokozatosan csökkeni fog, így elképzelhető, hogy idővel Majoros Sándor már nem lesz abszolút döntéshozó a virtuális közgyűléseken.

Virtuális közgyűlést évente legalább egyszer rendezünk. A részvényesek ekkor a nyilvánosan feltett kérdésekre e-mailben küldik be a választ, amelyet a Bank of Regénytár gondoz.

A részvényesek tulajdonlási adatait itt, a Bank of Regénytár tartja nyilván, de ezek az infók csak a részvényesek számára lesznek hozzáférhetők.

A Regénytár részvény ára kizárólag virtuális fizetőeszközünkhöz, a talentumhoz kötődik, ezért ha a forint-talentum árfolyam infláció vagy egyéb ok miatt megváltozik, a vásárlás menetét és módját ez nem befolyásolja.

A részvények megvétele önjáró módban történik, mindössze regénytáras regisztráció kell hozzá és megfelelő mennyiségű talentum az általunk vezetett személyi folyószámlán.

A részvény megvétele után egy üres mintarészvény és egy szöveges útmutató azonnal letölthetővé válik, ami még nem egyenlő a teljes, jogilag értelmezhető dokumentummal. Ezt később, pdf-formában juttatjuk el a vásárlónak, amelyet ő akár ki is nyomtathat, de elektronikusan is tárolhat.

A részvényekre vigyázni kell, mert elveszítésük esetén nem áll módunk róluk másodpéldányt küldeni.

A Regénytár adatbázisában megőrizzük a részvény-vásárlás adatait, de ha a vásárló valakinek el szeretné adni a részvényét, a szelvény (vagy szelvények) sorozatszámával kérheti a tulajdonosváltás bejegyzését. A változásokat csak akkor könyveljük el, ha az általunk nyilvántartott tulajdonostól a részvény hiteles pdf-ével érkezik hozzánk erre vonatkozó kérelem.

A részvényekkel kapcsolatos kérdéseiket a re*******@gm***.com –ra küldjék.

Szükségünk van az ön segítségére, ezért arra kérjük, a lentebb látható kerek Facebook ikonra kattintva ossza meg ezt az írást, hogy mások is megtalálhassák.

Tarhási Edomér

(1955., Budapest) A Bank of Regénytár elnök vezérigazgatója, nemzetközi tekintéllyel bíró virtuális pénzügyi szakember, specialitása a virtuális befektetés és a látens pénzügyi haszon kulturális lecsapódása. Honlapunk saját fizetőeszközének, a talentumnak egyik megálmodója, létrehozója.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL