A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Hősök és antihősök – irodalmi pályázat

A Regénytár és az Irodalmi Élet szatirikus honlap közös irodalmi pályázatot hirdet próza kategóriában.

Olyan írásokat várunk, amelyek egy különleges figurát (hőst vagy antihőst) mutatnak be egy esemény vagy történet kapcsán. A műfaj a próza kategórián belül kötetlen, de a két honlap jellegénél fogva előnyben részesítjük a humoros jellem- vagy helyzetábrázolásokat.

Az internetes olvasási szokásokat figyelembe véve a pályaművek nem lehetnek hosszabbak 5 gépelt oldalnál (1 gépelt oldal = 1800 karakter szóközökkel). Az ennél terjedelmesebb munkákat nem vesszük figyelembe. A műveknek be kell tartaniuk a klasszikus rövidpróza szerkezeti sajátosságait, így nem fogadjuk el a nagyobb szövegekből kiemelt jellemrajzokat, sem a karakterábrázolás ürügyén írt stílusgyakorlatokat.

 

A díjkeret 50 000 forint, ami a zsűri döntése értelmében akár egyben, egy munkának is kiosztható, de meg is osztható, legfeljebb 5 részre.

 

A pályázati részvétel alapfeltétele a regénytáras VIP-tagság. Ezt az itt leírt módon, 300 forintnak megfelelő regénytáras virtuális fizetőeszközért lehet kiváltani (akinek nincs virtuális regénytáras fizetőeszköze, forintot is válthat az itt ismertetett módon.)

 

Egy pályázó csupán egy művel pályázhat. A Regénytáron használt felhasználói nevet az írás végén zárójelben fel kell tüntetni, viszont mindenki szabadon eldöntheti, hogy a saját neve alatt vagy jeligével pályázik. A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el, és amelyiket közlésre alkalmasnak találja, azt  a Regénytáron és az Irodalmi Életben is megjelenteti.

A pályázat akkor lesz érvényes, ha a beérkezett művek közül legalább 50 munkát meg tudunk jelenteni, ellenkező esetben csak a Tóth Dzsúlió Irodalmi Hős virtuális emlékérmet adjuk át a legjobbaknak, pénzjutalom nélkül. Ezt a szabálypontot pozitív módon megváltoztattuk. Erről bővebben itt olvashatnak.

A jelentkezőknek tehát elemi érdekük megosztani és népszerűsíteni ezt a pályázatot, amelyet mi csupán a két honlapon és a Facebookon hirdetünk.

A beküldött és megjelentetett pályaművet utólag nem lehet visszavonni.

A pályázó azzal, hogy a munkáját hozzánk eljuttatja, elfogadja a pályázati feltételeket és beleegyezik abba, hogy munkáját a Regénytár és az Irodalmi Élet is megjelenteti.

 

Beküldési határidő: 2019 november 30.

Eredményhirdetés: 2019. karácsonya környékén

Díjkiosztás: 2020 vízkereszt környékén.

Beküldési levélcím és bővebb felvilágosítás: regenytar@gmail.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More