Megkezdtük a regénytáras díjak osztogatását

2019-03-09
812 olvasó

Szerkesztőségünk hosszas tűnődés után arra az elhatározásra jutott, hogy nem szabad szűkmarkúan bánni a nemrég alapított regénytáras kitüntetésekkel. Ha olyan írást kapunk, amelyben megcsillannak azok az értékek, amelyek se nem jobboldaliak se nem baloldaliak, hanem kifejezetten regénytárasak, kutya kötelességünk ráakasztani legalább egy virtuális plecsnit. Nemrég Tóth Cakan jóvoltából olyan írást tettünk közzé – Tragikus történések a medvefarmon – , amely véleményünk szerint megfelel ezeknek a követelményeknek, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a történelemben először Mestermű (egy csillaggal) kitüntetést adományozzunk a szerzőnek.

Közben, szinte titokban létrehoztuk a Tóth Dzsúlió Irodalmi Karakter Elismerést is, amelyet Kerékgyártó György és Majoros Sándor közös munkája, A bolha mindig kétszer köhög című regény egyik szereplőjéről neveztünk el. Mostantól ezt a bilétát is osztogatni fogjuk mindazoknak, akik hozzánk küldött műveikben figyelemre módon érdekes figurát mutatnak be az olvasóközönségnek.

Tóth Cakan novellája tehát egyszerre két díjat is zsebre vágott – a díjainkról bővebben itt olvashatnak –, és még egy kis zsebpénzt is, tekintve, hogy a Tóth Dzsúlió elismeréssel 1000 forint is jár. Pont elég két sörre, vagy egy olcsóbb borra, ami teljes egészében megfelel a szóban forgó irodalmi figura anyagi lehetőségeinek.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL